top of page

KU Akademie pro talentované žáky

Je nadstandardní vzdělávací program pro talentované žáky hotelových a gastronomických škol inspirovaný systémem profesionálního gastronomického vzdělávání na světových gastronomických školách. 
Je určený pro žáky, kteří se chtějí už v průběhu svého studia dále vzdělávat a naučit se nejen teoreticky, ale hlavně prakticky všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie a připravit se tak na úspěšnou kariéru v gastronomii. 
Mentory a Ambasadory KU Akademie jsou úspěšní šéfkuchaři, kteří budou žákům předávat své bohaté zkušenosti v profesionálních gastrostudiích a za použití těch nejkvalitnějších surovin.

Co je cílem KU Akademie?

  • PROFESIONÁLNĚ VZDĚLÁVAT talentované žáky už během jejich studia 

  • PŘIPRAVIT studenty na současné požadavky profesionální gastronomie

  • MOTIVOVAT a INSPIROVAT nastupující generaci mladých gastronomů 

  • Názorně demonstrovat POTENCIÁL a PŘÍLEŽITOST v gastronomii

  • Seznámit žáky s ÚSPĚŠNÝMI ŠÉFKUCHAŘI, kteří jim budou předávat své zkušenosti

  • Umožnit žákům získat pracovní příležitosti u PERSPEKTIVNÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ 

2018 PHOTOONE - KUafternoon_set - 5.jpg
2018 PHOTOONE - KUpokrmy - 2.jpg

Jak to bude fungovat?

  • Délka trvání programu: 2 roky, začátek září 2019

  • Každý žák se zúčastní 5 seminářů Kulinářského umění ročně (celkem 10 seminářů)

  • Každý seminář bude zaměřen na jednotlivá témata / kurzy Kulinářského umění

  • Každý seminář bude vedený zkušeným šéfkuchařem, jedním z Ambasadorů KU

  • Každý seminář bude organizován v profesionálním gastrostudiu s kvalitními surovinami

  • Žák je na konci studia připraven na úspěšnou kariéru v profesionální gastronomii

  • Na konci studia získá žák možnost účastnit se soutěže „KU Young Chef“

Jaký bude program KU Akademie?

butcher-knife-512.png

Seminář č.1, září - říjen 2020

Práce s noži, krájení, broušení. Vývary

maso.png

Seminář č.6, září - říjen 2021

Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.

polevka.png

Seminář č.2, listopad - prosinec 2020

Základní omáčky. Polévky

ryba.png

Seminář č.7, listopad - prosinec 2021

Ryby a mořské plody

snidane-vejce.png

Seminář č.3, leden - únor 2021

Vejce a snídaně

salat.png

Seminář č.8, leden - únor 2022

Zelenina, saláty. Studená kuchyně

ryze.png

Seminář č.4, březen - duben 2021

Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví

vareni.png

Seminář č.9, březen - duben 2022

Metody vaření - suché a vlhké teplo

testoviny.png

Seminář č.5, květen - červen 2021

Domácí pasta a gnocchi

peceni.png

Seminář č.10, květen - červen 2022

Pekařské a cukrářské základy

Co získám absolvováním KU Akademie?

  • Teoretickou a praktickou znalost všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie

  • Praktické gastronomické zkušenosti a dovednosti od zkušených šéfkuchařů

  • Možnost seznámit se se zkušenými šéfkuchaři a perspektivními zaměstnavateli

  • Možnost systematické a profesionální přípravy na soutěže včetně KU Young Chef

  • Certifikát za každý seminář na dané téma Kulinářského umění

  • Certifikát Kulinářského umění za úspěšné absolvování KU Akademie pro talentované žáky (v případě úspěšného dokončení)

  • Možnost, po ukončení KU Akademie, získat perspektivní zaměstnání u jednoho z ambasadorů nebo perspektivních zaměstnavatelů zapojených do projektu

Chcete se také účastnit KU Akademie?

Stačí, abyste studovali hotelovou nebo gastonomickou školu, která je zapojena do programu Kulinářské umění. Pošlete nám o sobě základní informace a proč bychom do KU Akademie měli vybrat právě Vás!

Můžete také psát na e-mail info@kuyoungchef.cz.

Výborně! Zpráva byla přijata.

bottom of page