Akademie KU pro talentované žáky

Je nadstandardní vzdělávací program pro talentované žáky hotelových a gastronomických škol inspirovaný systémem profesionálního gastronomického vzdělávání na světových gastronomických školách. 
Je určený pro žáky, kteří se chtějí už v průběhu svého studia dále vzdělávat a naučit se nejen teoreticky, ale hlavně prakticky všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie a připravit se tak na úspěšnou kariéru v gastronomii. 
Mentory a Ambasadory Akademie KU jsou úspěšní šéfkuchaři, kteří budou žákům předávat své bohaté zkušenosti v profesionálních gastrostudiích a za použití těch nejkvalitnějších surovin.

Co je cílem Akademie KU?

  • PROFESIONÁLNĚ VZDĚLÁVAT talentované žáky už během jejich studia 

  • PŘIPRAVIT studenty na současné požadavky profesionální gastronomie

  • MOTIVOVAT a INSPIROVAT nastupující generaci mladých gastronomů 

  • Názorně demonstrovat POTENCIÁL a PŘÍLEŽITOST v gastronomii

  • Seznámit žáky s ÚSPĚŠNÝMI ŠÉFKUCHAŘI, kteří jim budou předávat své zkušenosti

  • Umožnit žákům získat pracovní příležitosti u PERSPEKTIVNÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ 

Jak to bude fungovat?

  • Délka trvání programu: 2 roky, začátek září 2019

  • Každý žák se zúčastní 5 seminářů Kulinářského umění ročně (celkem 10 seminářů)

  • Každý seminář bude zaměřen na jednotlivá témata / kurzy Kulinářského umění

  • Každý seminář bude vedený zkušeným šéfkuchařem, jedním z Ambasadorů KU

  • Každý seminář bude organizován v profesionálním gastrostudiu s kvalitními surovinami

  • Žák je na konci studia připraven na úspěšnou kariéru v profesionální gastronomii

  • Na konci studia získá žák možnost účastnit se soutěže „KU Young Chef“

Jaký bude program Akademie KU?

butcher-knife-512.png

Seminář č.1, září - říjen 2020

Práce s noži, krájení, broušení. Vývary

maso.png

Seminář č.6, září - říjen 2021

Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.

polevka.png

Seminář č.2, listopad - prosinec 2020

Základní omáčky. Polévky

ryba.png

Seminář č.7, listopad - prosinec 2021

Ryby a mořské plody

snidane-vejce.png

Seminář č.3, leden - únor 2021

Vejce a snídaně

salat.png

Seminář č.8, leden - únor 2022

Zelenina, saláty. Studená kuchyně

ryze.png

Seminář č.4, březen - duben 2021

Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví

vareni.png

Seminář č.9, březen - duben 2022

Metody vaření - suché a vlhké teplo

testoviny.png

Seminář č.5, květen - červen 2021

Domácí pasta a gnocchi

peceni.png

Seminář č.10, květen - červen 2022

Pekařské a cukrářské základy

Co získám absolvováním Akademie KU?

  • Teoretickou a praktickou znalost všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie

  • Praktické gastronomické zkušenosti a dovednosti od zkušených šéfkuchařů

  • Možnost seznámit se se zkušenými šéfkuchaři a perspektivními zaměstnavateli

  • Možnost systematické a profesionální přípravy na soutěže včetně KU Young Chef

  • Certifikát za každý seminář na dané téma Kulinářského umění

  • Certifikát Kulinářského umění za úspěšné absolvování Akademie KU pro talentované žáky (v případě úspěšného dokončení)

  • Možnost, po ukončení Akademie KU, získat perspektivní zaměstnání u jednoho z ambasadorů nebo perspektivních zaměstnavatelů zapojených do projektu

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Chcete se také účastnit Akademie KU?

Stačí, abyste studovali hotelovou nebo gastonomickou školu, která je zapojena do programu Kulinářské umění. Pošlete nám o sobě základní informace a proč bychom do Akademie KU měli vybrat právě Vás!

Můžete také psát na e-mail info@kuyoungchef.cz.

Výborně! Zpráva byla přijata.