Akademie KU pro talentované žáky

Je nadstandardní vzdělávací program pro talentované žáky hotelových a gastronomických škol inspirovaný systémem profesionálního gastronomického vzdělávání na světových gastronomických školách. 
Je určený pro žáky, kteří se chtějí už v průběhu svého studia dále vzdělávat a naučit se nejen teoreticky, ale hlavně prakticky všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie a připravit se tak na úspěšnou kariéru v gastronomii. 
Mentory a Ambasadory Akademie KU jsou úspěšní šéfkuchaři, kteří budou žákům předávat své bohaté zkušenosti v profesionálních gastrostudiích a za použití těch nejkvalitnějších surovin.

Akademie KU pro talentované žáky získala ZÁŠTITU HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY.

Co je cílem Akademie KU?

  • PROFESIONÁLNĚ VZDĚLÁVAT talentované žáky už během jejich studia 

  • PŘIPRAVIT studenty na současné požadavky profesionální gastronomie

  • MOTIVOVAT a INSPIROVAT nastupující generaci mladých gastronomů 

  • Názorně demonstrovat POTENCIÁL a PŘÍLEŽITOST v gastronomii

  • Seznámit žáky s ÚSPĚŠNÝMI ŠÉFKUCHAŘI, kteří jim budou předávat své zkušenosti

  • Umožnit žákům získat pracovní příležitosti u PERSPEKTIVNÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ 

Jak to bude fungovat?

  • Délka trvání programu: 2 roky, začátek září 2019

  • Každý žák se zúčastní 5 seminářů Kulinářského umění ročně (celkem 10 seminářů)

  • Každý seminář bude zaměřen na jednotlivá témata / kurzy Kulinářského umění

  • Každý seminář bude vedený zkušeným šéfkuchařem, jedním z Ambasadorů KU

  • Každý seminář bude organizován v profesionálním gastrostudiu s kvalitními surovinami

  • Žák je na konci studia připraven na úspěšnou kariéru v profesionální gastronomii

  • Na konci studia získá žák možnost účastnit se soutěže „KU Young Chef“

Jaký bude program Akademie KU?

Seminář č.1, září - říjen 2019

Práce s noži, krájení, broušení. Vývary

Seminář č.6, září - říjen 2020

Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.

Seminář č.2, listopad - prosinec 2019

Základní omáčky. Polévky

Seminář č.7, listopad - prosinec 2020

Ryby a mořské plody

Seminář č.3, leden - únor 2020

Vejce a snídaně

Seminář č.8, leden - únor 2021

Zelenina, saláty. Studená kuchyně

Seminář č.4, březen - duben 2020

Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví

Seminář č.9, březen - duben 2021

Metody vaření - suché a vlhké teplo

Seminář č.5, květen - červen 2020

Domácí pasta a gnocchi

Seminář č.10, květen - červen 2021

Pekařské a cukrářské základy

Co získám absolvováním Akademie KU?

  • Teoretickou a praktickou znalost všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie

  • Praktické gastronomické zkušenosti a dovednosti od zkušených šéfkuchařů

  • Možnost seznámit se se zkušenými šéfkuchaři a perspektivními zaměstnavateli

  • Možnost systematické a profesionální přípravy na soutěže včetně KU Young Chef

  • Certifikát za každý seminář na dané téma Kulinářského umění

  • Certifikát Kulinářského umění za úspěšné absolvování Akademie KU pro talentované žáky (v případě úspěšného dokončení)

  • Možnost, po ukončení Akademie KU, získat perspektivní zaměstnání u jednoho z ambasadorů nebo perspektivních zaměstnavatelů zapojených do projektu

1/1

Chcete se také účastnit Akademie KU?

Stačí, abyste studovali hotelovou nebo gastonomickou školu, která je zapojena do programu Kulinářské umění. Pošlete nám o sobě základní informace a proč bychom do Akademie KU měli vybrat právě Vás!

Můžete také psát na e-mail info@kuyoungchef.cz.

KU_YOUNGCHEF_2020.jpg

Soutěž pro mladé kuchařské talenty z celé ČR!

        info@kuyoungchef.cz

        773 077 330‬