KU Akademie pro talentované žáky
Je nadstandardní vzdělávací program pro talentované žáky hotelových a gastronomických škol inspirovaný systémem profesionálního gastronomického vzdělávání na světových gastronomických školách.
Je určený pro žáky, kteří se chtějí už v průběhu svého studia dále vzdělávat a naučit se nejen teoreticky, ale hlavně prakticky všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie a připravit se tak na úspěšnou kariéru v gastronomii.
Mentory a Ambasadory KU Akademie jsou úspěšní šéfkuchaři, kteří budou žákům předávat své bohaté zkušenosti v profesionálních gastrostudiích a za použití těch nejkvalitnějších surovin.
Co je cílem KU Akademie?
-
PROFESIONÁLNĚ VZDĚLÁVAT talentované žáky už během jejich studia
-
PŘIPRAVIT studenty na současné požadavky profesionální gastronomie
-
MOTIVOVAT a INSPIROVAT nastupující generaci mladých gastronomů
-
Názorně demonstrovat POTENCIÁL a PŘÍLEŽITOST v gastronomii
-
Seznámit žáky s ÚSPĚŠNÝMI ŠÉFKUCHAŘI, kteří jim budou předávat své zkušenosti
-
Umožnit žákům získat pracovní příležitosti u PERSPEKTIVNÍCH ZAMĚSTNAVATELŮ
Jak to bude fungovat?
-
Délka trvání programu: 2 roky, začátek září 2019
-
Každý žák se zúčastní 5 seminářů Kulinářského umění ročně (celkem 10 seminářů)
-
Každý seminář bude zaměřen na jednotlivá témata / kurzy Kulinářského umění
-
Každý seminář bude vedený zkušeným šéfkuchařem, jedním z Ambasadorů KU
-
Každý seminář bude organizován v profesionálním gastrostudiu s kvalitními surovinami
-
Žák je na konci studia připraven na úspěšnou kariéru v profesionální gastronomii
-
Na konci studia získá žák možnost účastnit se soutěže „KU Young Chef“
Jaký bude program KU Akademie?
Seminář č.1, září - říjen 2020
Práce s noži, krájení, broušení. Vývary
Seminář č.6, září - říjen 2021
Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.
Seminář č.2, listopad - prosinec 2020
Základní omáčky. Polévky
Seminář č.7, listopad - prosinec 2021
Ryby a mořské plody
Seminář č.3, leden - únor 2021
Vejce a snídaně
Seminář č.8, leden - únor 2022
Zelenina, saláty. Studená kuchyně
Seminář č.4, březen - duben 2021
Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví
Seminář č.9, březen - duben 2022
Metody vaření - suché a vlhké teplo
Seminář č.5, květen - červen 2021
Domácí pasta a gnocchi
Seminář č.10, květen - červen 2022
Pekařské a cukrářské základy
Co získám absolvováním KU Akademie?
-
Teoretickou a praktickou znalost všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie
-
Praktické gastronomické zkušenosti a dovednosti od zkušených šéfkuchařů
-
Možnost seznámit se se zkušenými šéfkuchaři a perspektivními zaměstnavateli
-
Možnost systematické a profesionální přípravy na soutěže včetně KU Young Chef
-
Certifikát za každý seminář na dané téma Kulinářského umění
-
Certifikát Kulinářského umění za úspěšné absolvování KU Akademie pro talentované žáky (v případě úspěšného dokončení)
-
Možnost, po ukončení KU Akademie, získat perspektivní zaměstnání u jednoho z ambasadorů nebo perspektivních zaměstnavatelů zapojených do projektu
Chcete se také účastnit KU Akademie?
Stačí, abyste studovali hotelovou nebo gastonomickou školu, která je zapojena do programu Kulinářské umění. Pošlete nám o sobě základní informace a proč bychom do KU Akademie měli vybrat právě Vás!
Můžete také psát na e-mail info@kuyoungchef.cz.